پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، روز چهارشنبه مورخ 2 اسفند ماه، سخنرانی با عنوان " تولید نفت از میلیونها سال به کمتر از 20 دقیقه " برگزار می کند. در این مراسم جناب آقای دکتر ابوعلی گلزاری در خصوص تولید نفت خام با جلبک و مزایای مختلف این شیوه از تولید نفت خام ایراد سخنرانی خواهند کرد.
دکتر گلزاری، محقق و عضو بنیاد ملی نخبگان ایران هستند و مقالات ارزشمندی از ایشان در زمینه تولید نفت خام با میکروجلبک ها در مجلات معتبر جهانی به چاپ رسیده است و سوابق درخشانی در کارنامه کاری و تحقیقاتی خود دارند.
پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، از تمامی اساتید و دانشجویان علاقه مند دعوت می کند تا روز چهارشنبه 2 اسفندماه از ساعت 10 الی 11 صبح در سالن آمفی تئاتر دانشکده شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی برای شنیدن این سخنرانی پرمحتوا حضور یابند.
چکیده این سخنرانی به قرار زیر است:
تولید نفت خام از جلبک: در فرایند مایع سازی میتوان جلبک را به نفت تبدیل کرد. این فرایند نیازی به خشک کردن جلبکها که در آب رشد میکنند ندارد و بدین وسیله در زمان و انرژی مصرفی صرفهجویی بعمل میآید. محصول نهایی نیز میتواند به صورت انواع سوختها از جمله گازوییل، بنزین و… پالایش شود. این فرایند، در واقع تقلیدی از فرایند طبیعی تولید نفت خام است که در آن مواد تشکیل دهندهی گیاهان تحت دما و فشار بالای اعماق زمین به نفت خام تبدیل میشوند. این کار تنها تکرار فرایندی است که در زیر زمین و در طی میلیونها سال جلبکها را به نفت تبدیل میشوند، با این تفاوت که این فرایند ما را بسیار بسیار سریعتر به نفت میرساند. با توجه به ذخایر رو به پایان نفت در جهان، توسعه چنین فرایندی میتواند در حوزه انرژی و شیمی سبز حائز اهمیت باشد. همچنین، جلبکها دارای مقادیر زیادی از ویتامینهای گروه B (B1, B2, B6, B13)، ویتامین A، ویتامینE، ویتامین C، ویتامینD، ویتامین K و پروتئین میباشند که یک منبع غذایی مهم برای ماهیان و آبزیان محسوب میشود. در ادامه کار پژوهشی حاضر و پس از تحقیقات بر روی خواص جلبکها، موفق به تولید ماسک صورت جلبک شدیم که این ماسک خاصیت آنتیاکسیدان داشته و باعث از بین رفتن جوشها و پاکسازی منافذ پوست صورت میشود. اما محصول دیگری که تولید و توسعه داده شد مکملهای غذایی از جلبک بود که میتواند مورد استفاده ورزشکاران یا افراد مختلف برای کاهش یا افزایش وزن قرار گیرد که کاملترین غذای بشری محسوب میشود.
پیوست