کارگاه آموزشی "اصول مهندسی اینترنت اشیاء" روز چهارشنبه مورخ 16 اسفند 1396 در سالن همایش پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برگزار شد. در این کارگاه آموزشی که جمعی از مدیران و کارکنان شرکتهای فناور، اساتید و دانشجویان دانشگاههای مختلف شهر زنجان حضور داشتند، آقای دکتر مجتبی اعجمی در خصوص اینترنت اشیاء به مدت 4 ساعت به تدریس پرداختند.
دکتر اعجمی نخست به تعریف اینترنت اشیاء پرداختند و زمینههای شکلگیری مفهوم اینترنت اشیاء را که شامل دلایل تکنولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی گسترش این مفهوم است، ارائه کردند و سپس کاربردهای مختلف اینترنت اشیا و نقش آن در زندگی بشر را تشریح کردند.
در ادامه معماری و سختافزارها، پلتفرمها، پردازندهها، زبانهای برنامهنویسی و تکنولوژیهای ارتباطی مناسب برای اینترنت اشیاء از مهمترین مباحثی بود که بهطور مفصل و جامع به این مباحث پرداخته شد.
همچنین در ادامه این کارگاه آموزشی، استانداردها و مقرراتی که برای پیادهسازی راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا وجود دارد و لازم است افراد پیش از شروع کار به این استانداردها و قوانین توجه داشته باشند، اشاره شد و دکتر اعجمی به ارائه توضیحات در مورد زنجیره ارزش سه بخش اصلی اینترنت اشیاء یعنی سختافزار، ارتباطات و سرویسهای ارزشافزوده پرداختند و افزودند: علیرغم اینکه در اینترنت اشیا، سختافزار نقش کلیدی را ایفا میکند، اما در حال حاضر طبق آمارها، سرویسهای ارزشافزوده در اینترنت اشیاء قسمت مهم و قابلتوجهی از زنجیره ارزش iot را بر عهدهدارند و بخش اعظمی از سودآوری در اینترنت اشیاء مربوط به سرویسها و خدماتی است که در این زمینه ارائه میشود. از همین رو فرصت مناسبی است تا جوانان و دانشجویان ایرانی بتوانند برای ایجاد کسبوکار به این حوزه ورود پیدا کنند.
در کارگاه آموزشی "اصول مهندسی اینترنت اشیاء" جناب آقای حامد سرایی، کارشناس ارشد اداره کل فناوری اطلاعات وارتباطات استان زنجان نیز حضور داشتند و پس از پایان تدریس کارگاه، به تشریح فعالیتهای این اداره و بهخصوص در مرکز توانمندسازی و تسهیل گری کسبوکارهای نوپا فاوا پرداختند و از حمایتهای صورت گرفته برای کسبوکارهای نوپا حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و بهخصوص درزمینهٔ اینترنت اشیا خبر دادند و از کسانی که درزمینهٔ اینترنت اشیا در زنجان فعالیت دارند، دعوت کردند تا برای دریافت حمایتهای بیشتر از سوی اداره فناور اطلاعات و ارتباطات، به این مرکز مراجعه کرده و تیم و فعالیتهای خود را معرفی کنند.
این کارگاه آموزشی دومین کارگاه از سری کارگاههای مرکز توانمندسازی و تسهیل گری کسبوکارهای نوپا فاوا زنجان بود و با استقبال گرم شرکتکنندگان مواجه شد و در پایان برنامه ضمن تشکر از برگزاری کارگاهها، خواستار ادامه این برنامهها از سوی این مرکز شدند.
تصویر 1
تصویر 2
تصویر 3